Šumsko gazdinstvo „Sombor“

Lovstvo predstavlja izuzetno značajan segment poslovanja Šumskog gazdinstva "Sombor", a u skladu sa tradicionalnom povezanošću ljudi ovih krajeva za divljač i lov.

Planski, ovom delatnošću se bave više od sto godina. Veliki kompleks ritskih šuma u priobalju Dunava i prostranstvo Subotičko-Horgoške peščare predstavljaju idealne terene za razvoj i opstanak velikog broja vrsta dlakave i pernate divljači. Samo velika ljubav i visok stepen profesionalizma tokom proteklih decenija omogućili su da i danas gazduju divljači izuzetne trofejne vrednosti i tako u potpunosti iskoriste potencijal ovih staništa.

Ukupna površina lovišta iznosi gotovo 25000 ha. Od krupne divljači gaje se i love: jelen (Cervus elaphus), divlja svinja (Sus scrofa), muflon (Ovis musimon), jelen lopatar (Dama dama) i srna (Capreolus capreolus).

Svakako najznačajnija vrsta je jelen čiji je trofej od 248,55 CIC poena iz lovišta „Kozara“ godinama bio svetski prvak.

Populacija broji 2,000 grla. Od sitne divljači lovi se zec (Lepus europaeus), a od pernate divljači fazan (Phasianus colchicus), prepelica (Coturnix coturnix) i divlje patke (Anas sp.). Šumsko gazdinstvo „Sombor“ gazduje u četiri lovišta: „Kozara“, „Apatinski rit“, „Kamarište“ i „Subotičke šume“.

Svako od navedenih lovišta poseduje reprezentativne objekte za smeštaj i ishranu lovaca. Organizuju se pojedinačni lovovi, kao i grupni lovovi na divlje svinje, uz niz pratećih usluga: obezbeđivanje pratioca u lovu, vožnja fijakerom po želji, smeštaj za pse i dr.

Podeli sa prijateljima:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati i:

O nama

Možda Vam se učini na trenutak da smo ko zna koji po redu koji obrađuju istu temu, ali uverićemo Vas da to nije tako.
Naš dugoročni cilj je da objedinimo sve mogućnosti koje imate kad krenete na put po Vojvodini.

Pratite nas na Fejsbuku