Banatska soba – Bela Crkva

Škola plus „Dositej Obradović” oformirala je ovu sobu sa idejom očuvanja i negovanja lepe i bogate prošlosti južnog Banata, kao svojevrsan doprinos turističkoj ponudi Bele Crkve.

Izašla je pred javnost sa stalnom postavkom, koja pruža sintetičku sliku multietničke prošlosti ovoga kraja. Izloženi predmeti svedoče o prožimanju i zajedničkom životu više kultura prisutnih na području Južnog Banata.

Knjiga utisaka je puna lepih emocija prenetih na papir – prava turistička zanimljivost, po rečima posetilaca. Ova kolekcija živo svedoči o prošlosti Bele Crkve, ljudima, običajima i navikama. Izložba teži da probudi, posebno kod mladih naraštaja interesovanje za Belu Crkvu kao multikulturalnu tačku sa prošlošću, u kojoj se mešaju uticaji mnogih nacija: Slovena, Germana, Mađara, Rumuna, Turaka…

Posetom velikog broja turista iz zemlje i inostranstva ostvaruje ilj da se široj javnosti omogući sagledavanje segmenata kulturnog i istorijskog nasleđa, i o tome stvore individualna znanja, uvidom u materijalnu i duhovnu kulturu ovdašnjeg naroda.

Adresa: NVO “Škola plus”, Trg ruskih kadeta 1 Bela Crkva

Telefon: +381 (0) 61 315 45 99

Podeli sa prijateljima:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati i:

O nama

Možda Vam se učini na trenutak da smo ko zna koji po redu koji obrađuju istu temu, ali uverićemo Vas da to nije tako.
Naš dugoročni cilj je da objedinimo sve mogućnosti koje imate kad krenete na put po Vojvodini.

Pratite nas na Fejsbuku

Pratite nas na Instagramu

[instagram-feed cols=2]