Banja Kanjiža

Nalazi na krajnjem severu Vojvodine, na obodu istoimene varoši iz 14. veka, uz samu reku Tisu, a na samo 15 km od srpsko-mađarske granice i 40 km od Subotice.

Dobro je povezana auto-putem E-75 sa Novim Sadom i Beogradom. Banja je izgrađena na mestu nekadašnjih „čudotvornih“ arteških bunara, na 87 m nadmorske visine, u velikom zelenom parku i poseduje brojna terapeutska svojstva. Lekovita voda se eksploatiše se iz tri arterška izvora (bunara) od čega su dva izvora od otkrivanja vrela, s alkalnom vodom (27°-51°C), a treći novijeg datuma sa natrijum-hidrokarbonatna-sulfidnom vodom (64°-78°C).

Pored vode, zbog specifičnog sastava, koristi se u lečenju i blato (peloid). Lečenje i terapije se sprovode uz obavezne konsultacije i kontrolu lekara i uz pomoć brojnih terapija: hidroterapija, peloidoterapija, elektroterapija, ručna masaža i kineziterapija.

Pogodna klima ovog kraja, kao i sportska dvorana, solarijum, sauna, zatvorena plivališta s mineralnom vodom, fudbalska, teniska igrališta i atletske staze doprinose potpunom opuštanju, osveženju i rekreaciji gostiju i doprineli su da je Banja  postala omiljeno mesto za pripreme sportista, organizovanje konferencija i drugih vidova naučno-stručnih skupova. opularni su i preventivni i Wellness programi.

Šetnja prostranim parkom na obali Tise, izleti do Subotice, Palićkog i Ludoškog jezera, Bačke Topole, ergele „Zobnatica” i poseta kulturnim znamenitostima ovog kraja upotpunjuju boravak.

Lekovite vode Banje leče: reumatska oboljenja, stanja nakon povreda koštano-zglobnog aparata, povrede perifernog nervnog sistema, stanja postoperativne ortopedije, oštećenja centralnog nervnog sistema kod dece, medicinska rehabilitacija stacionarnog i ambulantnog tipa.

Podeli sa prijateljima:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati i:

O nama

Možda Vam se učini na trenutak da smo ko zna koji po redu koji obrađuju istu temu, ali uverićemo Vas da to nije tako.
Naš dugoročni cilj je da objedinimo sve mogućnosti koje imate kad krenete na put po Vojvodini.

Pratite nas na Fejsbuku

Pratite nas na Instagramu

[instagram-feed cols=2]