Salaš Volić

Još jedan reprezentativni salaš koji nastoji da seoski turizam opstane i čuva tradiciju turističkih objekata jeste Volić salaš.

Ovaj salaš karakterišu edukativne radionice za decu pre svega nižih razreda osnovne škole, gde im se pružaju mogućnosti da vide kako je moguće sačuvati tradiciju i običaje naših predaka, da se upoznaju sa starim zanatima na selu, kako vesti, plesti, izrađivati igračke od kukuruzovine, praviti bakine kolače, crtati na bundevama, razvlačiti testo, učestvovati u vožnji traktorom, jahanju, ratarskim radovima itd.

Ovde se i starijima takođe pruža prilika da se upoznaju sa autentičnom prirodom ravnice i lokalno tradicijom.

Porodica Volić je puno uložila u ovakav način života na salašu nadomak Novog Sada i uspela u ovakvom načinu života da spoji dobro sa korisnim. Domaće životinje na salašu su kao članovi porodice, pa ne iznenađuje što se šetaju slobodno. Na ovom salašu je potpun kontakt sa prirodom, gostima je omogućen mir ali i razonoda.

Čenejski salaš se može pohvaliti i izvrsnim menijem a domaćini predlažu da bi jedan od obroka mogao da izgleda i ovako: jareća čorba, pečeno jare, kolači, vino i sve to spremljeno i servirano u ovom specifičnom ambijentu i narodnoj kuhinji čija trpeza je najukusnija kada se posluži uz zvuke muzike koju na ovom salašu možete izabrati sami po dogovoru sa domaćinom.

Lokacija: Salaš 271, Čenej

e-mail: [email protected]

Kontakt telefon: 065 3116102

Podeli sa prijateljima:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati i:

O nama

Možda Vam se učini na trenutak da smo ko zna koji po redu koji obrađuju istu temu, ali uverićemo Vas da to nije tako.
Naš dugoročni cilj je da objedinimo sve mogućnosti koje imate kad krenete na put po Vojvodini.

Pratite nas na Fejsbuku

Pratite nas na Instagramu

[instagram-feed cols=2]