Dom kulture – Stara Moravica

Dom kulture organizuje gostovanja pozorišnih predstava kao i muzičkih koncerata za decu i za odrasle na srpskom i na mađarskom jeziku.

Svake godine je domaćin opštinskim smotrama horova, folklora i orkestara kao za decu tako i za odrasle. U svojoj redovnoj delatnosti, Dom kulture se bavi i prikazivanjem bioskopskih filmova iz redovnog distributerskog repertoara – novije proizvodnje ali ponekad prikazujemo i filmska ostvarenja trajne i neprolazne vrednosti-filmove iz 1970-tih, 1980-tih i iz 1990-tih godina. U sastavu ustanove je i izložbena sala u kojoj se održavaju i izložbe akademskih slikara, slikara amatera, etno udruženja, seminari i okrugli stolovi.

Pored gore navedenih Dom kulture je i organizator odlaska dece na Festival Optimizma žargonski nazvan “Bejbi egzit“ koji se održava svake godine na Petrovaradinu povodom Svetskog Dana Porodice krajem meseca maja. Naša ustanova je inicijator kao i glavni organizator BAČKOTOPOLSKOG KARNEVALA MEDA koji smo prvi put održali 16. septembra 2006. godine u okviru manifestacije “Dani Bačke Topole“. U buduće želimo još više da razvijamo tu manifestaciju uključivanjem još većeg broja učesnika i posetilaca. Naš cilj je da Bačkotopolski Karneval Meda za nekoliko godina izraste u jednu veliku manifestaciju Srbije koja okuplja veliki broj ljudi kako iz naše države tako i iz inostranstva i da postane prepoznatljivi pečat naše opštine.

Adresa: Školska ulica 2, Stara Moravica
Telefon: +381 (0)24 741 127

Podeli sa prijateljima

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ostavi komentar

Pretplati se na naš newsletter

Obećavamo da te nećemo smarati sa SPAM porukama. 🙂

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.