Dom kulture – Stara Moravica

Dom kulture Stara Moravica organizuje gostovanja pozorišnih predstava kao i muzičkih koncerata za decu i za odrasle na srpskom i na mađarskom jeziku.

Svake godine je domaćin opštinskim smotrama horova, folklora i orkestara kao za decu tako i za odrasle. U svojoj redovnoj delatnosti, Dom kulture se bavi i prikazivanjem bioskopskih filmova iz redovnog distributerskog repertoara – novije proizvodnje ali ponekad prikazujemo i filmska ostvarenja trajne i neprolazne vrednosti-filmove iz 1970-tih, 1980-tih i iz 1990-tih godina. U sastavu ustanove je i izložbena sala u kojoj se održavaju i izložbe akademskih slikara, slikara amatera, etno udruženja, seminari i okrugli stolovi.

Pored gore navedenih Dom kulture je i organizator odlaska dece na Festival Optimizma žargonski nazvan “Bejbi egzit“ koji se održava svake godine na Petrovaradinu povodom Svetskog Dana Porodice krajem meseca maja. Naša ustanova je inicijator kao i glavni organizator BAČKOTOPOLSKOG KARNEVALA MEDA koji smo prvi put održali 16. septembra 2006. godine u okviru manifestacije “Dani Bačke Topole“. U buduće želimo još više da razvijamo tu manifestaciju uključivanjem još većeg broja učesnika i posetilaca. Naš cilj je da Bačkotopolski Karneval Meda za nekoliko godina izraste u jednu veliku manifestaciju Srbije koja okuplja veliki broj ljudi kako iz naše države tako i iz inostranstva i da postane prepoznatljivi pečat naše opštine.

Adresa: Školska ulica 2, Stara Moravica
Telefon: +381 (0)24 741 127

Podeli sa prijateljima:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati i: