Salaš Dida Hornjakov

U blizini Sombora se nalazi veoma autentičan salaš – Dida Hornjakov salaš. U glavnoj zgradi Dida Hornjakovog salaša otvorene su dve izložbene sobe sa porodičnim nameštajem i postavkom svečane bunjevačke nošnje. Salaš je sagrađen 1901. godineU štali koja datira iz drevnog doba otvoren je prodajno-izložbeni atelje starih i umetničkih zanata gde gosti mogu kupiti suvenire ili druge rukotvorine. Do ateljea se nalazi radionica za decu gde deca za vreme ekskurzije prave suvenire koje nose kući.

Salaš poseduje i smeštajne kapacitete koji su ocenjeni sa 4 zvezdice, i to: jedan dvokrevetni apartman sa dodatnom sobom i dva pomoćna ležaja pogodan za porodice, jednu dvokrevetnu sobu sa razdvojenim krevetima i jednu jednokrevetnu sobu. Iz sale za ručavanje se pruža pogled na atar a takođe se vide građevine iz centra grada pošto je salaš udaljen 3km od samog centra Sombora. Osim prihvata turističkih tura organizuju i razna druga dešavanja kao što su: rođendani, manje svadbe, seminari, prezentacije…

Salaš je zatvorenog tipa i svaka poseta se mora najaviti. Pošto je osnovna delatnost ovog salaša poljoprivreda, salaš je okružen svojim obradivim površinama a u ekonomskom dvorištu se nalaze svinje, ovce, kokoške, patke, guske, morke, psi, mačke… Hranu kuvaju na starinski-tradicionalan način a veći deo namirnica su proizvedene na samom salašu.

Lokacija: Gradina 65 Sombor

e-mail: [email protected]

Kontakt telefon: +381638952767

Podeli sa prijateljima

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ostavi komentar

Pretplati se na naš newsletter

Obećavamo da te nećemo smarati sa SPAM porukama. 🙂

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.