Dom omladine – Pančevo

Dom omladine Pančevo je ustanova kulture i omladinski centar, osnovan 1975. godine od strane Grada Pančeva.

Obavlja kulturnu delatnost kojom se obezbeđuje ostvarivanje prava građana, zadovoljavanje potreba građana kao i ostvarivalje drugih interesa u oblasti kulture i brige o mladima. U obavljanju delatnosti Dom omladine primenjuje načela i vrednosti građanskog društva i principe etničke i kulturne tolerancije.Dom omladine je podrška udruženjima građana, kulturno umetničkim društvima iGradu u organizaciji njihovih aktivnosti i gradskih manifestacija.U svojim programima rada izdvajaju se: muzički, pozorišni, likovni, književni ifilmski program, a od nedavno i programi za decu i razvoja amaterizma, kao iobrazovno informativni programi u Omladinsko-resursnom centru – Mladi u fokusu.Dom omladine Pančevo godišnje organizuje oko 400 različitih događaja.Od projekata koje radimo već decenijama izdvajaju se:

Festival alternativnih pozorišnih trupa koji je više od trideset godina opstajaomenjajući nazive i donekle koncepciju. Poslednjih godina ovaj festival se zove Eks-Teatar Fest i okuplja najznaćajnije pozorišne trupe koje, po mišljenju selektora, ocrtavaju stanje stvari u današnjem teatru i prikazuju kojim putem ide savremeno pozorište.

Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora bivše jugoslavije „Rukopisi“. U prvih trinaest godina „Rukopisi“ su davali šansu mladim pančevačkim pesnicima da vide svoje stihove u svom zborniku.

Narednih godina konkurs se proširio na prostor Jugoslavije, da bi danas okupljao mlade pesnike i pisce sa prostora bivše Jugoslavije. Etno glas je manifestacija u organizaciji Doma omladine i KUD Stanko Punović NIS RNP.

Festival ima za cilj da prikaže i sačuva od zaborava bogato pevačko nasleđe naših predaka.

Od 2015. godine, Dom omladine organizuje i „FreeDom Art Festival“, manifestaciju koja ima za cilj da promoviše kulturu slobode i univerzalne ljudske vrednosti putem prezentacije različitih formi umetničkog izražavanja. Više od trideset godina „Škola crtanja“ u Domu omladine pomaže mladim likovnim stvaraocima da steknu osnovna znanja u slikarstvu, grafici, vajarstvu – koja su pomogla mnogima da se upišu na Akademije likovne ili primenjene umetnosti.

Kao dopuna muzičkom programu, u Domu funkcioniše i PAnDEMOnium studio za muzičke probe i snimanja.

Adresa: Svetog Save 10, Pančevo
Telefon: +381 (0)13 311 315
Web: www.domomladinepancevo.rs

Podeli sa prijateljima:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati i:

O nama

Možda Vam se učini na trenutak da smo ko zna koji po redu koji obrađuju istu temu, ali uverićemo Vas da to nije tako.
Naš dugoročni cilj je da objedinimo sve mogućnosti koje imate kad krenete na put po Vojvodini.

Pratite nas na Fejsbuku

Pratite nas na Instagramu

[instagram-feed cols=2]