Gradovi Vojvodine

Ruma

Ruma je gradsko naselje u Vojvodini u opštini Ruma u Sremskom okrugu. Prema popisu iz 2011. godine bilo je 30076 stanovnika.

Detaljnije »

Novi Sad

Novi Sad je najeći grad Vojvodine i njen administrativni centar. Posle Beograda drugi grad u Srbiji po broju stanovnika i površini.

Detaljnije »

Čoka

Čoka je gradsko naselje u Vojvodini u opštini Čok u Severnobanatskom okrugu. Prema popisu iz 2011. godine bilo je 4028 stanovnika.

Detaljnije »

Alibunar

Alibunar je gradsko naselje u opštini Alibuar, u Južnobanatskom okrugu. Prema popisu iz 2011. godine bilo je 3007 stanovnika.

Detaljnije »

Subotica

Subotica je najseverniji grad u Vojvodini, drugi po broju stanovnika. Prema popisu iz 2011. godine ima 105681 stanovnika.

Detaljnije »

Plandište

Plandište je selo i centar istoimene opštine u Južnobanatskom okrugu. Prema popisu iz 2011. godine bilo je 3825 stanovnika od kojih većinu čine Srbi.

Detaljnije »

Mali Iđoš

Mali Iđoš je naselje u sedište opštine Mali Iđoš u Severnobačkom okrugu. Prema popisu iz 2011. godine bilo je 4890 stanovnika.

Detaljnije »

Beočin

Beočin je grasko naselje u opštini Beočin u Južnobačkom okrugu. Prema popisu iz 2011. godine bilo je 7839 stanovnika.

Detaljnije »

Ada

Ada je gradsko naselje u Vojvodini i sedište istoimene opštine u Severnobanatskom okrugu, iako se geografski nalazi u Bačkoj, odnosno na desnoj obali reke Tise.

Detaljnije »

Podeli sa prijateljima

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ostavi komentar

Pretplati se na naš newsletter

Obećavamo da te nećemo smarati sa SPAM porukama. 🙂