Gradovi Vojvodine

Ruma

Ruma je gradsko naselje u Vojvodini u opštini Ruma u Sremskom okrugu. Prema popisu iz 2011. godine bilo je 30076 stanovnika.

Detaljnije »

Novi Sad

Novi Sad je najeći grad Vojvodine i njen administrativni centar. Posle Beograda drugi grad u Srbiji po broju stanovnika i površini.

Detaljnije »

Čoka

Čoka je gradsko naselje u Vojvodini u opštini Čok u Severnobanatskom okrugu. Prema popisu iz 2011. godine bilo je 4028 stanovnika.

Detaljnije »

Alibunar

Alibunar je gradsko naselje u opštini Alibuar, u Južnobanatskom okrugu. Prema popisu iz 2011. godine bilo je 3007 stanovnika.

Detaljnije »

Subotica

Subotica je najseverniji grad u Vojvodini, drugi po broju stanovnika. Prema popisu iz 2011. godine ima 105681 stanovnika.

Detaljnije »

Plandište

Plandište je selo i centar istoimene opštine u Južnobanatskom okrugu. Prema popisu iz 2011. godine bilo je 3825 stanovnika od kojih većinu čine Srbi.

Detaljnije »

Mali Iđoš

Mali Iđoš je naselje u sedište opštine Mali Iđoš u Severnobačkom okrugu. Prema popisu iz 2011. godine bilo je 4890 stanovnika.

Detaljnije »

Beočin

Beočin je grasko naselje u opštini Beočin u Južnobačkom okrugu. Prema popisu iz 2011. godine bilo je 7839 stanovnika.

Detaljnije »

Ada

Ada je gradsko naselje u Vojvodini i sedište istoimene opštine u Severnobanatskom okrugu, iako se geografski nalazi u Bačkoj, odnosno na desnoj obali reke Tise.

Detaljnije »

Podeli sa prijateljima

Ostavi komentar

Pretplati se na naš newsletter

Obećavamo da te nećemo smarati sa SPAM porukama. 🙂