Banja Junaković

Banja Junaković smatra se jednim od najvećih banjskih potencijala u Vojvodini. Naziv je dobila po porodici u čijem je vlasništvu bila šuma pored koje se Banja nalazi.

Nalazi se u blizini Apatina, na severozapadu Bačke i do nje se može stići prečicama kroz šumu. Banja se nalazi na prostoru koji čini 230 hektara polja i šuma bagrema, jasena i hrasta.

Karakteristike vode u banji Junaković

Vode u ovoj banji dolaze sa dubina od 700 metara, a temperature vode može dostići i 50°C. Kvalitet vode ove banje često se upoređuje sa kvalitetom vode u banji Karlovi Vari u Češkoj.

Lekovita voda u Banji sadrži minerale poput magnezijuma, kalijuma, kalcijuma, natrijuma i litijuma, a veliki je sadržaj i koloidno rastvorenih oksida.

Bolesti koje se leče u banji Junaković

Voda je pogodna za najrazličitija reumatska oboljenja, deformacije kičme i ekstremiteta, oboljenja zglobova i kostiju, a preporučuje se i za sterilitet i druge ginekološke probleme.

Vrste medicinskih terapija koje su u ponudi

U Banji su u ponudi različiti medicinski tretmani, poput kinezi, hidro, parafino i elektro terapije, masaže i akupunkture.

Rekreacija u Banji Junaković

Pored medicinskih tretmana, posetioci ove banje na raspolaganju imaju trim stazu, staze za pešačenje, sportske terene, teniske terene, zatvoreni bazen za terapije i kompleks od deset otvorenih bazena u kojima se nalazi mineralna topla voda, saune, kuglanu, stoni tenis i mogućnost iznajmljivanja bicikala.

U blizini banje protiče Dunav, pa je ljubiteljima ribolova omogućeno i to zadovoljstvo, a na reci mogu otići i na ručak u neki od obližnjih restorana.

Posetioci mogu otići i do obližnjeg Apatina gde mogu posetiti poznatu Apatinsku pivaru.

Podeli sa prijateljima

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ostavi komentar

Pretplati se na naš newsletter

Obećavamo da te nećemo smarati sa SPAM porukama. 🙂

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.