Banja Junaković

Banja Junaković smatra se jednim od najvećih banjskih potencijala u Vojvodini. Naziv je dobila po porodici u čijem je vlasništvu bila šuma pored koje se Banja nalazi.

Nalazi se u blizini Apatina, na severozapadu Bačke i do nje se može stići prečicama kroz šumu. Banja se nalazi na prostoru koji čini 230 hektara polja i šuma bagrema, jasena i hrasta.

Karakteristike vode u banji Junaković

Vode u ovoj banji dolaze sa dubina od 700 metara, a temperature vode može dostići i 50°C. Kvalitet vode ove banje često se upoređuje sa kvalitetom vode u banji Karlovi Vari u Češkoj.

Lekovita voda u Banji sadrži minerale poput magnezijuma, kalijuma, kalcijuma, natrijuma i litijuma, a veliki je sadržaj i koloidno rastvorenih oksida.

Bolesti koje se leče u banji Junaković

Voda je pogodna za najrazličitija reumatska oboljenja, deformacije kičme i ekstremiteta, oboljenja zglobova i kostiju, a preporučuje se i za sterilitet i druge ginekološke probleme.

Vrste medicinskih terapija koje su u ponudi

U Banji su u ponudi različiti medicinski tretmani, poput kinezi, hidro, parafino i elektro terapije, masaže i akupunkture.

Rekreacija u Banji Junaković

Pored medicinskih tretmana, posetioci ove banje na raspolaganju imaju trim stazu, staze za pešačenje, sportske terene, teniske terene, zatvoreni bazen za terapije i kompleks od deset otvorenih bazena u kojima se nalazi mineralna topla voda, saune, kuglanu, stoni tenis i mogućnost iznajmljivanja bicikala.

U blizini banje protiče Dunav, pa je ljubiteljima ribolova omogućeno i to zadovoljstvo, a na reci mogu otići i na ručak u neki od obližnjih restorana.

Posetioci mogu otići i do obližnjeg Apatina gde mogu posetiti poznatu Apatinsku pivaru.

Podeli sa prijateljima:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati i:

O nama

Možda Vam se učini na trenutak da smo ko zna koji po redu koji obrađuju istu temu, ali uverićemo Vas da to nije tako.
Naš dugoročni cilj je da objedinimo sve mogućnosti koje imate kad krenete na put po Vojvodini.

Pratite nas na Fejsbuku