Banja Junaković

Banja Junaković smatra se jednim od najvećih banjskih potencijala u Vojvodini. Naziv je dobila po porodici u čijem je vlasništvu bila šuma pored koje se Banja nalazi.

Nalazi se u blizini Apatina, na severozapadu Bačke i do nje se može stići prečicama kroz šumu. Banja se nalazi na prostoru koji čini 230 hektara polja i šuma bagrema, jasena i hrasta.

Karakteristike vode u banji Junaković

Vode u ovoj banji dolaze sa dubina od 700 metara, a temperature vode može dostići i 50°C. Kvalitet vode ove banje često se upoređuje sa kvalitetom vode u banji Karlovi Vari u Češkoj.

Lekovita voda u Banji sadrži minerale poput magnezijuma, kalijuma, kalcijuma, natrijuma i litijuma, a veliki je sadržaj i koloidno rastvorenih oksida.

Bolesti koje se leče u banji Junaković

Voda je pogodna za najrazličitija reumatska oboljenja, deformacije kičme i ekstremiteta, oboljenja zglobova i kostiju, a preporučuje se i za sterilitet i druge ginekološke probleme.

Vrste medicinskih terapija koje su u ponudi

U Banji su u ponudi različiti medicinski tretmani, poput kinezi, hidro, parafino i elektro terapije, masaže i akupunkture.

Rekreacija u Banji Junaković

Pored medicinskih tretmana, posetioci ove banje na raspolaganju imaju trim stazu, staze za pešačenje, sportske terene, teniske terene, zatvoreni bazen za terapije i kompleks od deset otvorenih bazena u kojima se nalazi mineralna topla voda, saune, kuglanu, stoni tenis i mogućnost iznajmljivanja bicikala.

U blizini banje protiče Dunav, pa je ljubiteljima ribolova omogućeno i to zadovoljstvo, a na reci mogu otići i na ručak u neki od obližnjih restorana.

Posetioci mogu otići i do obližnjeg Apatina gde mogu posetiti poznatu Apatinsku pivaru.

Podeli sa prijateljima:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati i: