Kamerna scena „Miroslav Antić“ – Senta

Pozorišni amateri iz Sente osnovali su Kamernu scenu „Miroslav Antić“ 1986. godine i ona je okosnica kulturnog života na srpskom jeziku u ovom potiskom gradu.

U početku je radila u okviru Kulturnog centra mladih, a 1990. godine se registrovala kao posebno pravno lice, da bi ona danas izrasla u pozorišnu družinu koja broji oko 60 aktivnih članova koji deluju ansamblima svih uzrasta.

Kamerna scena godišnje premijerno izvede oko četiri pozorišna dela koja se tokom sezone izvode u Senti, okolnim potiskim opštinama i širom Vojvodine. Bila je rado viđen gost u „Dušku Radoviću“, „Zvezdara teatru“, „DADOV“-u i Teatru „Kult“ u Beogradu, NP u Nišu, „Pozorištu mladih“, „INFANT“-u i „Novosadskom pozorištu“ u Novom Sadu, SNP u Banja Luci, (prvo amatersko pozorište koje je gostovalo još 1994. godine u ratom obuhvaćenoj Republici Srpskoj), Univerzitetskom teatru u Kijevu (Ukrajina), u Deski, Sent Andreji i Budimpešti (Mađarska), Trebinju, Jagodini, Gnjilanu i u drugim mestima.

Povodom desetogodišnjice rada pozorište je izdalo u sradnji sa KUZ „Slavija“ iz Novog Sada knjigu „Njih je vodila ljubav“ u kojoj opisuje svoj rad. Za dvadesetogodišnjicu izdata je nova knjiga pod nazivom „Kamerna scena „Miroslav Antić“ iz Sente“ koja je objedinila sve ono što je urađeno u datom periodu.

Adresa: Poštanska 4, Senta
Telefon: +381 (0)24 815 487
E-mail: [email protected]
Web: www.mikaantic.org.rs

Podeli sa prijateljima:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati i:

O nama

Možda Vam se učini na trenutak da smo ko zna koji po redu koji obrađuju istu temu, ali uverićemo Vas da to nije tako.
Naš dugoročni cilj je da objedinimo sve mogućnosti koje imate kad krenete na put po Vojvodini.

Pratite nas na Fejsbuku