Kamerna scena „Miroslav Antić“ – Senta

Pozorišni amateri iz Sente osnovali su Kamernu scenu „Miroslav Antić“ 1986. godine i ona je okosnica kulturnog života na srpskom jeziku u ovom potiskom gradu.

U početku je radila u okviru Kulturnog centra mladih, a 1990. godine se registrovala kao posebno pravno lice, da bi ona danas izrasla u pozorišnu družinu koja broji oko 60 aktivnih članova koji deluju ansamblima svih uzrasta.

Kamerna scena godišnje premijerno izvede oko četiri pozorišna dela koja se tokom sezone izvode u Senti, okolnim potiskim opštinama i širom Vojvodine. Bila je rado viđen gost u „Dušku Radoviću“, „Zvezdara teatru“, „DADOV“-u i Teatru „Kult“ u Beogradu, NP u Nišu, „Pozorištu mladih“, „INFANT“-u i „Novosadskom pozorištu“ u Novom Sadu, SNP u Banja Luci, (prvo amatersko pozorište koje je gostovalo još 1994. godine u ratom obuhvaćenoj Republici Srpskoj), Univerzitetskom teatru u Kijevu (Ukrajina), u Deski, Sent Andreji i Budimpešti (Mađarska), Trebinju, Jagodini, Gnjilanu i u drugim mestima.

Povodom desetogodišnjice rada pozorište je izdalo u sradnji sa KUZ „Slavija“ iz Novog Sada knjigu „Njih je vodila ljubav“ u kojoj opisuje svoj rad. Za dvadesetogodišnjicu izdata je nova knjiga pod nazivom „Kamerna scena „Miroslav Antić“ iz Sente“ koja je objedinila sve ono što je urađeno u datom periodu.

Adresa: Poštanska 4, Senta
Telefon: +381 (0)24 815 487
E-mail: [email protected]
Web: www.mikaantic.org.rs

Podeli sa prijateljima:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati i: