Pozorište „Teatar 34“ – Novi Sad

Teatar 34 je repertoarsko pozorište, koje se nalazi u strogom centru grada Novog Sada u ulici Nikole Pašića 34 i čine ga dve pozorišne scene.

SCENE 34, dramska scena za odrasle i scena za decu „Vesela kornjača“ koju je davne 1990. godine osnovao književnik Pavle Janković Šole.

Promovišući savremeni teatarski izraz, a u isto vreme negujući klasičnu pozorišnu tradiciju mladi profesionalni umetnici stvaraju svoja dela.

Teatar 34 prima 34 posetioca i svojom intimnošću pruža mogućnost da se na uzbudljiv i drugačiji način doživi pozorište i kultura. Inovativnim odnosom prema umetnosti TEATAR 34, okuplja mlade umetnike i daje sebi za cilj postavljanje novih postulata i njihovu primenu u kulturnoj sferi ovih prostora.

Teatar 34 je pozorišna institucija nastala iz želje da se objedine dve pozorišne scene, jedne namenjene deci, a druge namenjene odrasloj publici.

Teatar 34 svojom programskom koncepcijom, koja obuhvata samostalnu pozorišnu produkciju dramskih predstava doprinosi afirmaciji mladih profesionalnih umetnika raznih profila.

Teatar 34 u svom sklopu poseduje i jedinstven javni galerijski prostor, pod nazivom Galerija hodnik 34.

Adresa: Nikole Pašića 34, Novi Sad
Telefon: +381 (0)21 661 3328
E-mail: [email protected]
Web: teatar34.com

Podeli sa prijateljima:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati i: