Pozorište „Teatar 34“ – Novi Sad

Teatar 34 je repertoarsko pozorište, koje se nalazi u strogom centru grada Novog Sada u ulici Nikole Pašića 34 i čine ga dve pozorišne scene.

SCENE 34, dramska scena za odrasle i scena za decu „Vesela kornjača“ koju je davne 1990. godine osnovao književnik Pavle Janković Šole.

Promovišući savremeni teatarski izraz, a u isto vreme negujući klasičnu pozorišnu tradiciju mladi profesionalni umetnici stvaraju svoja dela.

Teatar 34 prima 34 posetioca i svojom intimnošću pruža mogućnost da se na uzbudljiv i drugačiji način doživi pozorište i kultura. Inovativnim odnosom prema umetnosti TEATAR 34, okuplja mlade umetnike i daje sebi za cilj postavljanje novih postulata i njihovu primenu u kulturnoj sferi ovih prostora.

Teatar 34 je pozorišna institucija nastala iz želje da se objedine dve pozorišne scene, jedne namenjene deci, a druge namenjene odrasloj publici.

Teatar 34 svojom programskom koncepcijom, koja obuhvata samostalnu pozorišnu produkciju dramskih predstava doprinosi afirmaciji mladih profesionalnih umetnika raznih profila.

Teatar 34 u svom sklopu poseduje i jedinstven javni galerijski prostor, pod nazivom Galerija hodnik 34.

Adresa: Nikole Pašića 34, Novi Sad
Telefon: +381 (0)21 661 3328
E-mail: [email protected]
Web: teatar34.com

Podeli sa prijateljima:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati i:

O nama

Možda Vam se učini na trenutak da smo ko zna koji po redu koji obrađuju istu temu, ali uverićemo Vas da to nije tako.
Naš dugoročni cilj je da objedinimo sve mogućnosti koje imate kad krenete na put po Vojvodini.

Pratite nas na Fejsbuku

Pratite nas na Instagramu

[instagram-feed cols=2]